ROUTE DU SOLEIL

Met onze concepten willen we zoveel mogelijk jonge mensen samenbrengen op unieke locaties. We geloven er sterk in dat de beste ervaringen deze zijn die je kan beleven met anderen.

Onze filosofie

ONZE FILOSOFIE

It's about the journey. Tijdens onze trips staat de volledige "journey" centraal en niet enkel de bestemming.

It's about Fun. De wereld is al saai genoeg. Met onze concepten dragen we ons steentje bij om de wereld iets kleurrijker te maken.

It's about friendship. Wie mee gaat op één van onze projecten keert doorgaans terug met 10 keer zoveel vrienden als hij/zij vertrokken is.

ONS VERHAAL

Het verhaal van Route du Soleil begon in 2010 toen enkele vrienden (waaronder oprichters Charles & Simon) het idee hadden om tegen elkaar te liften. Ze deden een oproep aan de universiteit om zoveel mogelijk vrienden te verzamelen en zo snel mogelijk naar Barcelona te liften.

Het project werd een ware hype en was op amper 2 jaar tijd de grootste liftwedstrijd ter wereld. Elk jaar kwamen er nieuwe reisconcepten bij met dezelfde filosofie als de liftwedstrijd "It's the journey, not the destination".

In 2018 gingen meer dan 20.000 jonge avonturiers mee op één van de 15 concepten.

Ons verhaal

SERVICE DU SOLEIL

Van een handvol vrienden die de organisatie van de eerste liftwedstrijd op zich nam is het team geëvolueerd naar enkele honderden vrijwilligers (de "Service du Soleil" die tijdens de projecten dag en nacht werken om de ultieme reiservaring te creëren.

Go to service page

AMIS DU SOLEIL

300 jongeren maakten het eerste project mee van Route du Soleil. Enkele jaren verder zijn er reeds meerdere tienduizenden "Amis du Soleil" die op één van onze projecten meegeweest zijn. Hieronder kun je alvast (bijna) iedereen terugvinden die ooit is meegeweest.

Wie deelneemt aan één van onze concepten krijgt een Passport du Soleil en wordt zo lid van onze familie. Je bent officieel Ami du Soleil. Aan hoe meer projecten je deelneemt, hoe hoger je klimt op de adellijke RdS ladder.

120 ROI / REINE
153 Prince
370 Grand Baron
1174 Petit Baron
4620 Chevalier
28213 Ami du soleil